Sklep    |  Mapa Serwisu    |  Kontakt   
 
Baza Firm
Morskich
3698 adresów
 
Zaloguj się
 
 
Szybkie wyszukiwanie
Szukanie zaawansowane
Strona głównaStrona główna
Wszystkie artykułyWszystkie artykuły
<strong>Subskrybuj Newsletter</strong>Subskrybuj Newsletter
 

  Informacje morskie. Wydarzenia. Przetargi
Wydrukuj artykuł

Po "Bosmańskiej" - "Kantyna Portowa"

Morza i Oceany, 2009-09-17
3 pytania do Jacka Millera, dyrektora szczecińskiej restauracji MiO: Jutro zainauguruje swoją działalność pierwsza restauracja na Łasztowi od czasu słynnej Restauracji Bosmańskiej. Skąd pomysł na "knajpę" w porcie? J.M.: Od wielu lat współpracowałem z Zarządem Morskich Portów Szczecin i Świnoujście S.A. , a także z panami Andrzejem i Robertem Erdmann, właścicielami hoteli w Cedyni i Chojnie oraz kilku restauracji, których przekonałem do otwarcia tego lokalu. Szczecin ma olbrzymie tradycje związane z położeniem nad Odrą. Na nasze szczęście żyjemy w czasach, które rokują ich odrodzenie się. Miasto planuje wieloletnie inwestycje związane z wykorzystaniem nabrzeży. My już tu jesteśmy. Jesteśmy pierwsi i mamy nadzieję zadowolić naszych klientów ofertą i lokalizacją mocno związaną ze "szczecińskością" tego miejsca. Poprzez położenie, specyfikę architektoniczną i bliskość przemysłu portowego rzeczywiście będziemy starać się przejąć dawny klimat portowych restauracji. MiO: Co zjemy w Kantynie? J.M.: Przede wszystkim będziemy polecać naszą, wyśmienitą polską kuchnię. Będziemy się starać zmieniać menu i dopasowywać do gustów i oczekiwań naszych klientów. MiO: W ofercie są jednak nie tylko posiłki. Co jeszcze zaproponujecie swoim klientom? J.M: Tak to prawda. Chcemy skoncentrować się na czterech kierunkach działalności. Po pierwsze restauracja, która będzie czynna już od 6 rano do 21 wieczorem. Po drugie będziemy oferować także catering a więc zapewnimy obsługę przyjęć okolicznościowych i posiłki regeneracyjne. Trzecia płaszczyzna naszej działalności to organizacja konferencji i innych spotkań biznesowych. Dysponujemy trzema klimatyzowanymi salami, z efektywnym systemem nagłośnienia i monitoringiem. Możemy zorganizować konferencję nawet dla 400 osób. Czwarty aspekt naszej działalności to oferta skierowana na organizację wesel, komunii i urodzin. Jeśli dodamy do tego nowoczesne wyposażenie kuchni, doświadczoną kadrę pozostaje mi nic innego jak zaprosić wszystkich do "Kantyny Portowej".
 
Paweł Walasek
Morza i Oceany
 
Strona Główna | O Nas | Publikacje LINK'a | Prasa Fachowa | Archiwum LINK | Galeria
Polskie Porty | Żegluga Morska | Przemysł okrętowy | Żegluga Śródlądowa | Baza Firm Morskich | Sklep | Mapa Serwisu | Kontakt
© LINK S.J. 1993 - 2024 info@maritime.com.pl